Update: Willem II bevestigt transfer en heeft nieuwe spits na deadline binnen

Update: Willem II bevestigt transfer en heeft nieuwe spits na deadline binnen

01-09-2017 16:20
16

Willem II gaat zich na het verstrijken van de transferdeadline nog met een spits versterken. Etien Velikonja komt naar Tilburg, meldt Voetbal International.

De 28-jarige Sloveen kan na de transferperiode vastgelegd worden vanwege zijn transfervrije status. Velikonja liet drie weken geleden zijn contract ontbinden bij het Turkse Gençlerbirligi. Ook de naam van Frédéric Gounongbe viel in het geruchtencircuit, maar hij wordt niet de nieuwe Willem II-spits.

Wedden

Meer odds

Velikonja heeft in zijn carrière al heel wat clubs versleten. Hij speelde voor ND Gorica, NK Maribor, Cardiff City, Rio Ave, Lierse SK, NK Olimpija en Gençlerbirligi. Die laatste club nam hem een halfjaar geleden nog voor bijna 4 ton over van Olimpija. Daar kwam hij slechts tot zes wedstrijden, zonder te scoren. Zijn beste seizoen was 2015/2015 met Lierse in de Belgische Tweede Klasse. Velikonja scoorde in één jaar 24 keer.

Update 16.20 uur: Willem II heeft de komst van Etien Velikonja bevestigd. De 28-jarige Sloveense spits heeft een eenjarig contract met de optie op nog een seizoen getekend. "Vanwege de blessure van Ogbeche wilden we naast Sol graag nog een spits in de selectie. We zijn blij dat een ervaren spits als Etien voor ons heeft gekozen", zegt technisch directeur Joris Mathijsen.