Been kritisch: 'Fantastische clubspeler, maar bij Oranje laat hij het niet zien'

Been kritisch: 'Fantastische clubspeler, maar bij Oranje laat hij het niet zien'

01-09-2017 18:45
19

Mario Been is niet geschrokken van de 4-0 nederlaag van Oranje tegen Frankrijk. Wel vindt hij dat de spelers van het Nederlands elftal te makkelijk over de afstraffing heen stappen.

"Op de mensen die het op dit moment moeten doen, Robben, Van Persie, Sneijder, zit ook een beetje sleet", zegt Been tegen RTV Rijnmond. "We hebben verloren van een geweldige ploeg die vele malen sterker is dan wij. Het wordt een hele klus om dit te klaren. Ik vind dat we er zo makkelijk overheen stappen. We verliezen, máár als we de volgende drie wedstrijden winnen kunnen we het alsnog halen. Dat is typisch Nederlands."

Wedden

Meer odds

Been is ook teleurgesteld in de spelers die wat hem betreft meer de kar zouden moeten trekken bij Oranje. "Al onze betere spelers lopen in het buitenland", doelt Been op onder meer Georginio Wijnaldum. "Een fantastische clubspeler bij Liverpool, maar bij Oranje laat hij het niet zien. Strootman ook niet. Je kunt niet zeggen dat spelers als Janssen, Promes en Depay geen talent hebben. Ze komen een stuk ervaring tekort."

Been denkt niet dat Oranje zich in de toekomst nooit meer gaat plaatsen voor een eindtoernooi. "Dat denk ik niet. We hebben voldoende talent om straks weer op EK's en WK's aanwezig te zijn", aldus de oefenmeester.