Ook Tannane wisselt nog van club: Marokkaan aan de slag in Primera Division

Ook Tannane wisselt nog van club: Marokkaan aan de slag in Primera Division

01-09-2017 19:14
4

Oussama Tannane zet zijn loopbaan voort in Spanje. De voormalig aanvaller van sc Heerenveen en Heracles Almelo gaat op huurbasis aan de slag bij Las Palmas, dat hem overneemt van Saint-Étienne.

Dat bevestigen beide clubs vrijdag. De Primera Division-club heeft tevens een optie tot koop bedongen. Tannane, die in Frankrijk nog vastligt tot medio 2020, meldt zich na de interlandverplichtingen met Marokko op het Spaanse eiland. Het is zijn tweede buitenlandse club na zijn vertrek uit Nederland.

De 23-jarige aanvaller speelde in de jeugd van Ajax, FC Utrecht, PSV en Heerenveen, waarna hij voor die laatste club debuteerde in de Eredivisie. Zijn definitieve doorbraak beleefde Tannane bij Heracles Almelo, voor hij in januari 2016 voor ruim twee miljoen euro de overstap maakte naar Saint-Étienne. Bij de Franse club kwam hij tot dertig optredens in de Ligue 1.

Las Palmas is momenteel de hekkensluiter in Spanje. Er werd verloren van Valencia (1-0) en Atlético Madrid (1-5). Eerder kwamen onder meer Alberto Aquilani (transfervrij) en Sergi Samper (gehuurd van FC Barcelona) naar de club.