Aan Ajax-gelinkte aanvaller vertrekt op huurbasis naar Deportivo Alavés

Aan Ajax-gelinkte aanvaller vertrekt op huurbasis naar Deportivo Alavés

01-09-2017 20:46
5

FC Barcelona heeft opnieuw op huurbasis afscheid genomen van Munir El Haddadi. De 22-jarige aanvaller maakt het seizoen af bij Deportivo Alavés. Bij de Spaanse grootmacht had hij geen zicht op speelminuten.

Zeker na de komst van Ousmane Dembélé was er nauwelijks perspectief voor Munir, die vorig seizoen al werd verhuurd aan Valencia. Eerder deze zomer werd de eenmalig Spaans international in verband gebracht met tal van clubs, waaronder Ajax, maar een transfer kwam niet van de grond.

Bij Alavés hoopt Munir zijn belofte eindelijk in te lossen. Hoewel Munir al in 2014 debuteerde in het eerste elftal, bleef een echte doorbraak bij Barcelona tot dusver uit. Het voorbije seizoen kwam hij namens Valencia tot 33 optredens in de Primera Division, waarin hij zes keer scoorde.

Het is de vraag of Barça nog spelers gaat halen enkele uren voor het sluiten van de Spaanse transfermarkt. De komst van Philippe Coutinho lijkt deze zomer niet meer haalbaar, maar ook Angel Di Maria wordt nog in verband gebracht met een overstap naar Camp Nou.