Lozano goud waard voor Mexico: PSV'er kopt land naar WK 2018

02-09-2017 07:50
22

Mexico heeft zich vrijdagnacht gekwalificeerd voor het WK in Rusland in 2018. De ploeg van bondscoach Juan Carlos Osorio won met 1-0 van Panama. Er was een hoofdrol weggelegd voor Hirving Lozano. De PSV'er maakte het enige doelpunt.

Het Mexicaanse elftal begon met Lozano en  voormalig PSV'er Andres Guardado in de basis. Pas in de tweede helft wist het thuisland het verschil te maken tegen Panama. Lozano, die deze zomer het Mexicaanse Pachuca inruilde voor PSV, maakte in de 53e minuut met een kopbal het beslissende doelpunt na een voorzet van Jesus Corona, oud-speler van FC Twente. In het restant van de tweede helft wist Mexico de voorsprong te behouden.

Door de overwinning gaat Mexico met zeventien punten aan kop in de WK-kwalificatiegroep. Costa Rica bezet met veertien punten de tweede plek. In het Aztekenstadion in Mexico-Stad werd Mexico het vijfde land dat zich plaatste voor het WK in Rusland. Gastland Rusland, Japan, Brazilië en Iran verzekerden zich eerder al van deelname aan het toernooi.