Oranje imponeert in Bulgarije: 'Voor rust overlopen door de superieure thuisploeg'

04-09-2017 07:16
8

In Nederland was men niet te spreken over Oranje, ondanks de 3-1 zege op Bulgarije van zondagavond. De Bulgaren bleken echter meer onder de indruk van Oranje, blijkt uit een rondgang langs enkele Bulgaarse kranten.

Volgens Tema Sport was Oranje de terechte winnaar van het kwalificatieduel. 'De Bulgaren werden overlopen door de thuisploeg, die zich herstelde van de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk van drie dagen eerder. Nederland creëerde veel kansen, terwijl de Tricolores vrijwel constant moesten verdedigen. Na de 2-1 van Georgi Kostadinov keerde de spanning weer terug in de wedstrijd, maar de mannen van Dick Advocaat hadden duidelijk het betere team en hadden de meeste wil om te winnen.'

Ook Top Sport vond Oranje de betere ploeg. 'De eerste helft werd gedicteerd door de superieure thuisploeg. Na rust kreeg Bulgarije meer controle over de wedstrijd, maar kon het de 2-0 na een flitsende aanval niet voorkomen.' De krant interviewde assistent-trainer Georgi Donkov, de vervanger van de geschorste Petar Hubchev, na afloop. "Die vroege goal heeft ons genekt. Nederland heeft ons daarna verslagen op basis van individuele klasse", liet Donkov weten.

Volgens Standart News tenslotte hadden de Bulgaren de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten. 'Zoals ze zelf al toe hebben gegeven, hebben onze verdedigers te veel fouten gemaakt. Blijkbaar waren de spelers nog moe van de wedstrijd tegen Zweden van donderdag. Onze selectie is dus nog niet klaar voor twee wedstrijden in drie dagen tijd. Met andere woorden, Nederland heeft volkomen terecht gewonnen.'