Forse kritiek op Tete: 'Zo jong in Oranje en er dan zo weinig energie in steken'

Forse kritiek op Tete: 'Zo jong in Oranje en er dan zo weinig energie in steken'

04-09-2017 10:04
37

Kenny Tete speelde tegen Bulgarije met te weinig inzet. Dat is het oordeel van oud-international Edo Ophof, die voor De Telegraaf naar de interland van Oranje keek.

Tete beoordeelde hij met een 5. "Je speelt zo jong in Oranje en je steekt er zo weinig energie in, dat kan gewoon niet", aldus Ophof. "Als je zo'n kans krijgt, dan moet je alles geven wat je in je hebt. Vooral als je Kenny vergelijkt met Daley Blind aan de andere kant. Hij was weinig aanspeelbaar, te traag, gaf veel te veel ballen breed of terug. Speelde plichtmatig."

Oud-voetballer Sonny Silooy was op zijn beurt niet te spreken over Georginio Wijnaldum. "Georginio is een uitstekende speler, maar daar heb ik tegen Bulgarije weinig van terug gezien. Hij is goed in de combinatie, altijd zijn sterke punt, maar ook dat heb ik niet gezien. Alles ging te traag, hij had amper diepte, ook in vergelijking met zijn mede-middenvelders. Het verschil tussen zijn spel bij Liverpool en dat in Oranje is enorm", besluit Silooy in de ochtendkrant.