BILD: 'Pas maar op Nederland, Duitse bond scout Van der Vaart junior'

BILD: 'Pas maar op Nederland, Duitse bond scout Van der Vaart junior'

04-09-2017 12:17
20

De Duitse boulevardkrant BILD wordt al vrolijk bij het idee: de zoon van Rafael van der Vaart in de nationale ploeg van Duitsland. In theorie is dat mogelijk, zo schrijft de krant maandag.

Damian, de elfjarige zoon van Van der Vaart, heeft zowel een Nederlands als een Duits paspoort. Aanleiding voor het artikel is dat Van der Vaart junior zich ingeschreven heeft voor een grote talentendag, georganiseerd door de Duitse voetbalbond (DFB), even buiten Hamburg. Damian voetbalt zelf in de D-jeugd bij SC Victoria.

Wedden

Meer odds

Het is overigens nog lang niet zeker dat Van der Vaart jr. er door de Duitse voetbalbond wordt uitgepikt. Liefst 250 spelertjes deden mee aan de talentendag. Daarvan worden er tachtig geselecteerd, die vervolgens over zes DFB-opleidingen verdeeld worden. Over ongeveer drie weken hoort de familie Van der Vaart of Damian de eerste schifting heeft overleefd.

Van der Vaart 'senior' was overigens ook aanwezig op de talentendagen. Hij keek zijn ogen uit. "Ik heb ongelooflijke spelertjes gezien." BILD sluit het artikel plagend af: 'Een Van der Vaart in een Duitsland-shirt? Alleen bij het idee al moeten alle alarmbellen bij onze buren afgaan'.