'Transferopties Ola John bijna op: aanvaller heeft nog één ijzer in het vuur'

'Transferopties Ola John bijna op: aanvaller heeft nog één ijzer in het vuur'

04-09-2017 12:53
9

Ola John kan deze week nog een transfer maken. De aanvaller van Benfica mag verhuurd worden en staat in de belangstelling van enkele Turkse clubs, waar de transfermarkt nog open is.

Dat meldt O Jogo maandag. Bij Benfica is er voor John, in het bezit van een tot medio 2019 lopend contract, geen toekomst. De voorbije week was hij dicht bij een overstap naar Panathinaikos, maar John zag het niet zitten om naar Griekenland te verhuizen.

Omdat in veel landen de transfermarkt inmiddels gesloten is, zijn er nog maar weinig opties over. Turkije is dat nog wél. John zou door zijn management bij Sivasspor aangeboden zijn. De nummer veertien van Turkije is momenteel aan het onderzoeken of de komst van de voormalig Oranje-international haalbaar is.

Het Reading van Jaap Stam is ook aan John gelinkt, maar van een overstap is het niet gekomen. Benfica nam John in 2011 over van FC Twente, waar hij in zijn tweede seizoen doorbrak. In zijn eerste seizoen bij Benfica kwam John tot 22 wedstrijden, maar daarna werd het steeds minder. In totaal maakte hij drie doelpunten in de Portugese competitie. Vorig seizoen kwam John op huurbasis voor Deportivo La Coruna uit.