De Jong verklaart mislukken van transfer: 'Dat is denk ik heel apart'

De Jong verklaart mislukken van transfer: 'Dat is denk ik heel apart'

04-09-2017 17:02
24

Luuk de Jong is stomverbaasd door het afketsen van zijn transfer naar Bordeaux. De spits verklaart dat een grootaandeelhouder van de Fransen de stekker uit de onderhandelingen trok.

"De clubs kwamen steeds dichter bij elkaar. En volgens mij heeft PSV het bod op een gegeven moment geaccepteerd", zegt De Jong tegen PSV TV. "En dan is het opeens heel stil van de kant van Bordeaux. Dan krijg je te horen dat een grootaandeelhouder van Bordeaux, waar ze het naar terug moeten koppelen vanwege de financiën, in een keer de stekker eruit had getrokken."

Een duidelijke reden kreeg De Jong niet te horen. "Hij zei dat het financieel niet haalbaar was voor ze. Dat is denk ik heel apart als je als club zijnde wel zo ver gaat om dat soort biedingen te doen", aldus de spits, die tegen spreekt dat de trainer van Bordeaux twijfels kreeg. "Nee, dat is volgens mij niet het geval geweest."

"Het lijkt me sterk dat je dan een speler gaat bellen, dat je er gecharmeerd van bent en dat je hem graag wil halen. Nee, dat was het niet. Het was een grootaandeelhouder", besluit de dertienvoudig Oranje-international.