'Janssen gigantisch onder druk gezet: spits verbannen na laten klappen transfer'

'Janssen gigantisch onder druk gezet: spits verbannen na laten klappen transfer'

05-09-2017 06:50
128

Slecht nieuws voor Vincent Janssen. De spits wordt bij Tottenham Hotspur naar de tribune verbannen, nadat hij op deadlineday ondanks 'gigantische druk' een transfer naar West Bromwich Albion heeft afgewezen. Dat meldt De Telegraaf dinsdagochtend.

Rond de interland van het Nederlands elftal tegen Frankrijk in Parijs speelde zich een heuse transfersoap af, weet de ochtendkrant. Janssen én de leiding van Oranje hebben dat stil gehouden voor het grote publiek, maar Tottenham-voorzitter Daniel Levy deed er alles aan om hem te slijten aan West Bromwich Albion, dat liefst 27 miljoen euro voor de 23-jarige spits wilde betalen.

Wedden

Meer odds

Daarmee kon Spurs vijf miljoen winst maken op Janssen, die in Londen inmiddels als flop wordt gezien. Trainer Mauricio Pochettino is van mening dat hij de kwaliteiten ontbeert voor de top en Levy vertelde de Oranje-international daarop dat hij moet meewerken aan een transfer, anders zou hij geen kansen meer krijgen van de Spurs. Janssen wilde zich echter richten op het Nederlands elftal.

Ondanks de grote druk die op hem werd uitgevoerd verkocht Janssen dus een 'nee' aan WBA en ook een verhuurperiode aan Brighton & Hove Albion zag hij niet zitten. Financieel zou Janssen er niet eens op achteruit gaan, maar hij vindt het te vroeg om te vertrekken bij een topclub.

Nu Janssen niet meer in actie zal komen voor de Spurs, dreigt bondscoach Dick Advocaat op zoek te moeten naar een nieuwe eerste spits. Nederland speelt op 7 oktober tegen Wit-Rusland, drie dagen later is Zweden de tegenstander.