Van Marwijk in zelfde schuitje als Oranje: 'Ben zelf nog het meest teleurgesteld'

Van Marwijk in zelfde schuitje als Oranje: 'Ben zelf nog het meest teleurgesteld'

05-09-2017 10:25
13

Het Saudi-Arabië van bondscoach Bert van Marwijk lijkt in hetzelfde schuitje te zitten als Oranje. Doelsaldo gaat komende maand vermoedelijk bepalen op het land in aanmerking komt voor een ticket voor het WK in 2018. Dure uitglijders tegen Australië en de Verenigde Arabische Emiraten kunnen Saudi-Arabië mogelijk de kop kosten. 

"Het is teleurstellend dat we het niet al lang hebben afgemaakt. We hebben een team dat heel goed kan voetballen, maar moeite heeft met andere dingen die ook nodig zijn om resultaat te halen. Ik mis de over-mijn-lijkmentaliteit en dat komt doordat alle internationals in eigen land spelen en daar onvoldoende worden geconfronteerd met de wetten van het internationale voetbal", aldus Van Marwijk in gesprek met De Telegraaf. 

"De mensen reageren realistisch. Iedereen beseft dat we van ver komen met deze ploeg. Misschien ben ik zelf nog wel het meest teleurgesteld, omdat ik weet dat we zoveel beter kunnen dan we hebben laten zien."

Ontsnappingsroute
Saudi-Arabië óf Australië zal tijdens de laatste speelronde op de tweede plaats eindigen. The Socceroos spelen tegen Thailand, Van Marwijk treft groepswinnaar Japan. De nummer twee plaatst zich direct. Er is overigens nog een ontsnappingsroute voor Saudi-Arabië. 

"We zijn al zeker van de derde plek, die recht geeft op het spelen van play-offs tegen de nummer drie van de andere groep en bij winst daarin tegen de nummer vier van Noord- en Midden-Amerika. Dus ook als het niet lukt tegen Japan hebben we nog altijd kans om het WK te halen", weet de Nederlandse coach. "Maar we gaan er natuurlijk alles aan doen om die route niet te hoeven nemen."