'We gaan geen wereldkampioen worden, maar kunnen wel voor verrassing zorgen'

'We gaan geen wereldkampioen worden, maar kunnen wel voor verrassing zorgen'

06-09-2017 07:44
11

Heel Saoedi-Arabië loopt momenteel de polonaise nu het land zich geplaatst heeft voor het WK in Rusland. Bondscoach Bert van Marwijk is blij dat hij zoveel mensen blij heeft kunnen maken.

"Het was een enorm feest op het veld en in de kleedkamer, echt geweldig. Wat een ontlading", zegt Van Marwijk tegen De Telegraaf. "Ik heb zoveel uitbundige, gelukkige mensen gezien. Het is heel leuk als je ze zo blij kunt maken. De spelers waren door het dolle heen. Heel leuk om te mee te maken. Ze hebben het ook geweldig gedaan."

Nu kunnen Van Marwijk en zijn mannen zich op gaan maken voor een eindtoernooi. "Saoedi-Arabië is er vaak bij geweest op het WK, maar de laatste twee keer niet. Dat willen ze nu doorbreken en dat vind ik een leuke klus. De potentie om het te halen is aanwezig. Saoedi-Arabië heeft een goede reputatie. Het wordt beschouwd als het Duitsland van Azië."

"We hebben nu een jaar om ons goed voor te bereiden. We gaan snel een accommodatie zoek en een programma in elkaar zetten. Het is duidelijk dat we geen wereldkampioen gaan worden, maar we hebben wel een team dat voor een aantal leuke verrassingen kan gaan zorgen op het WK."