Laatst getransfereerde voetballer in Nederland: Was echt doodongelukkig geworden

Laatst getransfereerde voetballer in Nederland: "Was echt doodongelukkig geworden"

06-09-2017 20:51
7

De laatste voetballer die voor het verstrijken van de Nederlandse transferdeadline nog van club wisselde was Roel van de Sande. De middenvelder vertrok zeer kort voor het einde van de transfermarkt van RKC Waalwijk naar FC Oss.

En daar is Van de Sande maar wat blij mee. "Ik was bij RKC echt doodongelukkig geworden", zegt de middenvelder, die halverwege augustus te horen kreeg dat er geen plek voor hem was in Waalwijk, tegen Omroep Brabant. "Zonder pardon en zonder enige reden kreeg ik te horen dat ik kon vertrekken. Ik mocht niet meer in de kleedkamer komen en moest helemaal apart van de groep trainen."

Dat zit Van de Sande dwars. "Als aan de begin van de voorbereiding tegen mij was gezegd: Roel, we zien het niet meer in je zitten. Dan had ik de trainer een hand gegeven en was op zoek gegaan naar een nieuwe club. Dan heb je acht weken om iets anders te vinden. Nu trainde ik vijf, zes weken volop mee en kreeg ik ineens het nieuws te horen. Dat verdient niet de schoonheidsprijs", vindt de dertigjarige oud-speler van Helmond Sport.