'Pellegrino verzoekt Van Dijk weer bij tweede te trainen: eerst fit én belofte'

'Pellegrino verzoekt Van Dijk weer bij tweede te trainen: eerst fit én belofte'

07-09-2017 00:05
21

Virgil van Dijk mag dan weer meetrainen met de selectie van Southampton, een terugkeer in de wedstrijdselectie is niet vanzelfsprekend. Volgens de Mirror moet de verdediger eerst aan manager Mauricio Pellegrino beloven dat zijn focus weer volledig bij de club ligt.

Pas dan zal de coach overwegen om Van Dijk terug in de selectie te laten keren. De verdediger trainde een groot deel van de voorbereiding alleen omdat hij wilde vertrekken bij Southampton. Er was interesse van onder meer Chelsea en Liverpool, maar de club weigerde mee te werken aan het vertrek van zijn sterspeler, die zonder resultaat een transferverzoek indiende om een transfer te forceren.

Van Dijk heeft geen wedstrijd meer gespeeld voor Southampton sinds januari, toen hij een zware enkelblessure opliep. De verwachting is dat hij de komende weken nog niet kan spelen. Pellegrino zal Van Dijk daarom ook verzoeken om zijn revalidatie voort te zetten bij het tweede elftal, meldt de Mirror. Pas als de coach de garantie krijgt dat zijn aanvoerder voor honderd procent gefocust is op Southampton, komt de verdediger - indien fit - weer in aanmerking voor een plek.