Serie A-salarissen gelekt: Strootman met afstand best betaalde Nederlander

Serie A-salarissen gelekt: Strootman met afstand best betaalde Nederlander

07-09-2017 08:05
33

Met dank aan La Gazzetta dello Sport liggen alle spelerssalarissen van de Serie A op straat. Kampioen Juventus is de club die het meeste uitgeeft aan salaris, Kevin Strootman is de best betaalde Nederlander.

Het spelersbudget van Juventus bedraagt liefst 164 miljoen euro. Dat is 47 miljoen meer dan nummer twee AC Milan en liefst 73 miljoen meer dan nummer drie AS Roma. Juventus-spits Gonzalo Higuain en Milan-aankoop Leonardo Bonucci zijn de grootverdieners met 7,5 miljoen euro per jaar. Max Allegri is met 7 miljoen de best betaalde coach van de Serie A.

Ook de salarissen van de Serie A-Nederlanders liggen op straat. Strootman is met afstand de best betaalde Nederlander in Italië, met een jaarsalaris van 3,2 miljoen euro. Daarmee behoort de Oranje-international tot de grootverdieners. Roma-maatje Rick Karsdorp toucheert 1,5 miljoen, terwijl Stefan de Vrij (SS Lazio), Marten de Roon en Hans Hateboer (beiden Atalanta Bergamo) het moeten doen met respectievelijk 1,3 miljoen, 0,7 miljoen en 0,3 miljoen.