Paal de juiste man: Dat PSV voor Büttner ging vind ik zo gek nog niet

Paal de juiste man: "Dat PSV voor Büttner ging vind ik zo gek nog niet"

07-09-2017 12:39
18

Jan Poortvliet vindt het logisch dat PSV niet een nieuwe linksback heeft gehaald en acht Kenneth Paal en niet Joshua Brenet in staat om dit seizoen de vaste man op die positie te worden.

PSV slaagde er deze zomer in geen nieuwe linksback te halen nadat plan A, B en C mislukte. "Het is heel simpel, als je plan A hebt moet je ook plan B en C hebben", zegt Poortvliet tegen PSV Inside. "Zo werkt het als je spelers in beeld hebt. Maar je zit ook met de geldbuidel. Dat PSV voor Büttner gaat vind ik zo gek nog niet; het is een winnaar pure sang, mits hij fit is want dat schort er nog weleens aan. Paal is op dit moment gewoon de beste keuze voor die positie", stelt Poortvliet.

"PSV moet hier vaker op gaan inzetten. Een back moet je gemakkelijk zelf kunnen opleiden", vindt de oud-PSV'er. "Als je eigen backs wilt opleiden zul je de backs weer voor de man moeten kunnen aanspelen. Die speelwijze moet je erin slijpen. De backs staan over het algemeen veel te diep en te dichter bij de buiten spelers. Onze backs kunnen in de meeste gevallen alleen maar terug spelen dus de verassing is weg."