KNVB zoekt naar oplossing voor Ajax-wedstrijd: mogelijk géén uitfans

KNVB zoekt naar oplossing voor Ajax-wedstrijd: mogelijk géén uitfans

De KNVB doet er momenteel alles aan om een oplossing te vinden voor het naderende KNVB Beker-duel tussen amateurclub Scheveningen en Ajax. Een woordvoerder van de bond laat dat donderdag weten aan De Telegraaf. Er is momenteel een hoop onduidelijk over de locatie van en de kaartverkoop rondom de wedstrijd. 

Woensdag deed de supportersvereniging van Ajax al zijn beklag over de gang van zaken. "Vanzelfsprekend hebben wij goed contact met de gemeente en de clubs en zetten wij ons ervoor in om er een mooie wedstrijd van te maken met thuis- en uitpubliek", aldus een zegsman van de KNVB. 

"Net als alle voetballiefhebbers is de KNVB voorstander van wedstrijden waarbij supporters van beide clubs aanwezig zijn. Dat komt de sfeer en kwaliteit van een wedstrijd ten goede. Het is echter zo dat de organisatie van een wedstrijd bij de thuisspelende club ligt. Ook wij zouden het jammer vinden als de gemeente Den Haag zich genoodzaakt zou voelen om de wedstrijd zonder uitpubliek te laten spelen."

"Een wedstrijd spelen op neutraal terrein is nooit de insteek, tenzij de lokale autoriteiten beslissen dat er uitgeweken moet worden naar een andere (neutrale) locatie." De Telegraaf meldt dat het niet uit te sluiten valt dat de clash tussen Scheveningen en Ajax wordt gespeeld in het stadion van ADO Den Haag - zónder fans van Amsterdam. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s