Van der Sar helder in Engeland: 'Ajax beschikt niet over die mogelijkheden'

Van der Sar helder in Engeland: 'Ajax beschikt niet over die mogelijkheden'

07-09-2017 18:43
83

Clubs moeten minder spelers kopen en meer kijken naar de eigen jeugdopleiding. Dat stelt algemeen directeur van Ajax Edwin van der Sar tijdens de Soccerex Clobal Convention in Manchester.

"Ik vind dat een club vaker moet kijken naar de talenten die er in de eigen jeugd rondlopen", stelt Van der Sar in een video van het Algemeen Dagblad. "Marcus Rashford is daar een goed voorbeeld van. Hij heeft snelheid, is technisch, beschikt over tactische kwaliteiten en kan scoren. Dat is natuurlijk wat je wilt als club."

"Die ontwikkeling is hetzelfde bij Ajax. Wij beschikken niet over de mogelijkheden om grote spelers aan te trekken. We willen de nadruk leggen op de opleiding en zorgen dat de spelers een kans krijgen wanneer ze achttien of negentien zijn. In Engeland wordt je op 22- of 23-jarige leeftijd nog als talent gezien. In Nederland heb je als 23-jarige al 150 wedstrijden in het eerste elftal gespeeld en misschien wel 30 of 40 in de nationale ploeg. Dus dat is het verschil tussen de Premier League en de Eredivisie", aldus Van der Sar.