PSV op bezoek bij angstgegner: 'Ook wel punten verspeeld tegen de 'kleintjes''

PSV op bezoek bij angstgegner: 'Ook wel punten verspeeld tegen de 'kleintjes''

08-09-2017 14:25
13

PSV moet zondag op bezoek bij 'angstgegner' sc Heerenveen. De Eindhovenaren wisten sinds 2011 niet te winnen in het Abe Lenstra Stadion, maar trainer Phillip Cocu maakt zich geen zorgen.

"Statistieken zijn er om te veranderen. Het is een pittige uitwedstrijd, maar niet meer dan dat", laat Cocu weten op de clubsite. Samen met zijn ploeg staat hij aan de vooravond van een reeks van vijf wedstrijden deze maand, met daarin twee lastige uitduels (sc Heerenveen en FC Utrecht) en de topper tegen Feyenoord.

"We hebben ook weleens seizoenen gehad dat PSV punten verspeelde tegen de zogenaamde 'kleintjes'", bagatelliseert Cocu de lastige reeks. "Of de tegenstander nu Heerenveen, Feyenoord of van een ander kaliber is, wanneer je kampioen wilt worden, moet je simpelweg een seizoen lang stabiel presteren."

Cocu verwacht in Friesland een aantrekkelijk duel. "Er staan zondag twee ploegen in het veld die graag willen aanvallen. Heerenveen is een ploeg met veel voetballend vermogen en erg technische spelers. Wij willen eveneens altijd aanvallen. Daar liggen onze kwaliteiten", besluit de oefenmeester, die over een fitte selectie beschikt.