Guardiola: Ik heb Arsenal verteld dat ze geen kans hebben. Niet eens een procent

Guardiola: "Ik heb Arsenal verteld dat ze geen kans hebben. Niet eens een procent"

08-09-2017 18:32
3

Manchester City wil aanvaller Raheem Sterling absoluut niet kwijt. Arsenal zag het wel zitten om de 22-jarige aanvaller te betrekken in een ruildeal met Alexis Sánchez, maar daar wilden The Citizens niets van weten.

Manager Pep Guardiola bevestigt tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag dat Arsenal in de aanloop naar deadlineday bij Manchester City heeft geïnformeerd naar Sterling. "Maar ik heb ze verteld dat ze geen enkele kans maakten. Niet eens een procent", aldus Guardiola. "Wij waren bereid om aan de vraagprijs voor Sánchez te voldoen, maar Arsenal wilde hem niet laten gaan, omdat ze geen vervanger konden vinden. Dan houdt het op."

Sterling is in Manchester begonnen aan zijn derde seizoen sinds hij voor een bedrag van zestig miljoen euro overkwam van Liverpool. De buitenspeler is het seizoen prima begonnen met twee doelpunten in de eerste drie competitiewedstrijden. In de laatste competitiewedstrijd voor de interlandbreak, tegen Bournemouth, maakte hij in blessuretijd de winnende goal, waarna hij een rode kaart kreeg omdat hij in het vak met juichende City-fans was gesprongen.