Leicester leeft mee met Deadline Day-slachtoffer: 'Tenslotte het jaar van het WK'

Leicester leeft mee met Deadline Day-slachtoffer: 'Tenslotte het jaar van het WK'

08-09-2017 23:28
10

Adrien Silva is een van de grootste pechvogels van de voorbije transferperiode. De Portugees werd door Leicester City veertien seconden na de deadline vastgelegd en mag dus geen officiële duels spelen voor de Premier League-club.

Leicester is in de slag met de FIFA om de zaak op te lossen, maar manager Craig Shakespeare zit met de situatie in zijn maag. "Ik heb met hem gesproken, ik voel echt mee met de knul. Hij is zelf niet alleen heel erg enthousiast om naar Leicester te komen, de clubs zijn er uiteindelijk ook helemaal uitgekomen. Het ging om de laatste details", laat Shakespeare weten.

Silva is afkomstig van Sporting Lissabon, dat de 28-jarige middenvelder voor 22 miljoen euro van de hand deed. De kans is groot dat Silva pas vanaf 2018 in actie mag komen voor Leicester, als de winterse transfermarkt open gaat. "Het is een heel bijzondere situatie, maar we proberen er goed mee om te gaan", aldus Shakespeare.

"Mijn gedachten gaan vooral uit naar de speler. Het is tenslotte het jaar voor het WK en hij valt tussen wal en schip. Maar hij heeft een sterk karakter, ik weet zeker dat hij weer boven komt drijven", besluit de manager.