Koeman krijgt klop van Tottenham, eerste succes voor Pröpper

Koeman krijgt klop van Tottenham, eerste succes voor Pröpper

09-09-2017 17:45
40

Tottenham Hotspur heeft Everton op hardhandige wijze aan de kant geschoven. De ploeg van trainer Ronald Koeman was op eigen veld volstrekt kansloos tegen de dominante Londenaren: 0-3.

Everton - Tottenham Hotspur 0-3
Op Goodison Park stonden er veel oud-Eredivisie-spelers tegenover elkaar. Davy Klaassen en Cuco Martina kregen een basisplaats van Koeman bij Everton. Davinson Sanchez, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen vormden een defensie bij Tottenham, terwijl Christian Eriksen op het middenveld speelde. Het was Harry Kane die de score opende. Met een verdwaalde voorzet passeerde hij Jordan Pickford en tekende hij voor zijn honderdste doelpunt in Tottenham-dienst.

Nog voor rust diende Eriksen Everton de genadeklap toe, door slap uitverdedigen van Martina hard af te straffen. Kane zorgde met zijn tweede doelpunt van de middag voor de 0-3 eindstand.

Leicester City - Chelsea 1-2
Chelsea was in het King Power Stadion te sterk voor Leicester City. Alvaro Morata en N'Golo Kanté zetten de landskampioen op een comfortabele voorsprong, waarna Jamie Vardy het nog even spannend maakte. Chelsea hield echter stand en pakte drie punten.

Brighton Hove & Albion - West Bromwich Albion 3-1
Davy Pröpper schreef geschiedenis door zijn eerste Premier League-zege van het seizoen te boeken met Brighton. Dat ging ten koste van West Bromwich Albion: 3-1. Met twee doelpunten was Pascal Gross de grote man aan de kant van de thuisploeg.

Overige uitslagen:
Arsenal - Bournemouth 3-0
Southampton - Watford 0-2