'Ik ben jarenlang de Eredivisie gewend. Dan is dit iets anders'

'Ik ben jarenlang de Eredivisie gewend. Dan is dit iets anders'

09-09-2017 20:06
10

Eloy Room is niet naar PSV gekomen om in de Jupiler League te spelen, maar de ex-doelman van Vitesse maakt zijn minuten bij de beloftenploeg van de Eindhovenaren. Dat is even omschakelen, geeft hij toe. Bij het eerste moet Room Jeroen Zoet voor zich dulden.

"Ik ben jarenlang de Eredivisie gewend, heb de bekerfinale gespeeld, dan is dit iets anders", zegt Room tegen ELF Voetbal. "Je speelt normaal in volle stadions en de entourage is hier wat minder. Mentaal moet je uit een ander vaatje tappen", aldus een openhartige Room. "Natuurlijk wil je op het hoogste niveau spelen, maar dat gebeurt nu even niet. Ik ben dan blij dat ik hier mijn minuten kan maken. Het blijft voetbal; het spelletje vind ik nog steeds leuk."

De relatief ervaren Room (28) heeft de taak om de jonge jongens te begeleiden. "Op sommige momenten moet je meer coachen hier. Meer ervaren spelers hoef je minder te coachen. Maar deze spelers zijn twintig, onervaren. Er wordt van mij verwacht dat ik meer de leiding neem, maar de jongens doen het goed. Ik train nu al even met hen mee, dus ik leer ze ook steeds beter kennen. Het gaat steeds makkelijker."