De Haan oordeelt over PSV: Als trainer kun je er geen klote aan doen

De Haan oordeelt over PSV: "Als trainer kun je er geen klote aan doen"

10-09-2017 12:04
11

Foppe de Haan leeft mee met Phillip Cocu. De PSV-trainer heeft een woelig slot van de transferperiode achter de rug in Eindhoven, waar een linksback niet kwam en onder meer Luuk de Jong en Jürgen Locadia bleven.

"Dat hoort bij het trainersvak", zegt De Haan kort voor sc Heerenveen - PSV tegen FOX Sports. "Bij PSV was de transferperiode heel onsamenhangend, maar als trainer kun je er geen klote aan doen. Je moet ermee omgaan. Het is belangrijk om aan de jongens duidelijk te maken wat je wil."

Wedden

Meer odds

De Jong zag in de laatste weken van de transferperiode een transfer naar Girondins Bordeaux afketsen. De Haan: "Dan heb je met een teleurgestelde speler te maken. HIj zal er nog wel een poosje last van hebben hoor, maar het moet ook een keer ophouden. Je moet jezelf vermannen. Dit hoort bij topsport."

Ook Locadia bleef. Cocu stak op deadlineday eigenhandig een stokje voor een transfer naar Brighton & Hove Albion. "Het is ingewikkeld", zegt De Haan. "Iedereen kan zeggen wat ze willen, maar als trainer zit je met je klompen in het vuur. Jij moet het oplossen. Dat is moeilijker dan een goede training geven. Je moet een beetje psycholoog zijn."