Onthutsend zwak PSV op alle fronten afgetroefd door angstgegner Heerenveen

10-09-2017 14:21
187

PSV heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden in het Abe Lenstra Stadion. SC Heerenveen was met 2-0 te sterk voor de zeer zwakke ploeg van trainer Phillip Cocu. PSV eindigde de wedstrijd bovendien met tien man: topscorer Hirving Lozano kreeg in de eerst helft rood.

De start van PSV in Friesland was werkelijk dramatisch. Binnen zes minuten (!) stond het 2-0. Eerst knalde Arber Zeneli de 1-0 prachtig binnen. Via de lat en PSV-doelman Jeroen Zoet belandde de bal in het net. Kort daarna werd gelegenheidslinksback Kenneth Paal compleet te kijk gezet door Denzel Dumfries. Uit zijn voorzet kon Reza Ghoochannejhad van dichtbij binnentikken.

PSV bakte er niets van en mocht van geluk spreken dat het sterk spelende Heerenveen niet nóg vaker scoorde. De rampspoed werd alleen maar groter toen Lozano in de 37e minuut een directe rode kaart kreeg van scheidsrechter Kevin Blom. De Mexicaan ging hard door op Dumfries. Bij een schorsing mist Lozano de aanstaande topper tegen Feyenoord, al kan PSV nog in beroep gaan.

Na de pauze probeerde Cocu nog iets af te dwingen door Luuk de Jong in de ploeg te brengen, maar dat hielp niet. Het leek zelfs 3-0 te worden voor de sterke thuisploeg toen de bal op de stip ging na een oliedomme overtreding van Nicolas Isimat-Mirin. Zoet wist de inzet van Ghoochannejhad echter te keren.

PSV wist de schade daarmee uiteindelijk beperkt te houden op een desastreuze middag. Heerenveen bleek opnieuw een ware angstgegner voor de topclub uit Brabant. Al sinds 2011 heeft PSV niet meer gewonnen in Friesland.