De Eredivisie-flops: vier spelers van rampzalig PSV, keepers én dolende Ajacied

De Eredivisie-flops: vier spelers van rampzalig PSV, keepers én dolende Ajacied

11-09-2017 11:00
27

Blunderende keepers, rare overtreding en domme rode kaarten: uit speelronde 4 in de Eredivisie viel voldoende inspiratie te putten voor ons wekelijkse flopteam. PSV – dat werkelijk dramatisch voor de dag kwam in Heerenveen – spant de kroon met vier spelers.

Bram Castro (Heracles Almelo)
Natuurlijk speelde Feyenoord in de eerste helft fantastisch bij Heracles Almelo, maar wat zag de keeper van de thuisploeg er zwak uit bij de 0-1 én de 0-2 van Steven Berghuis. Beide ballen had de Belgische routinier absoluut kunnen - of moeten? - hebben.

Ögmundur Kristinsson (Excelsior)
Geen lekker debuut voor de IJslandse aankoop van Excelsior. Zijn fout in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-3) bezorgde de gasten uit Arnhem op slag van rust een cruciale voorsprong. Na een corner vloog Kristinsson finaal onder de bal door. Luc Castaignos kon daarna simpel binnenwerken. Een dure misser. Aan de wereldgoal van Bryan Linssen kon-ie trouwens weinig doen. 

Bram van Polen (PEC Zwolle) 
Een slechte beurt van good old Bram van Polen in Amsterdam. Eerst ging de back faliekant de mist in bij de 1-0 door een crosspass te missen. David Neres kreeg daarna alle ruimte om een voorzet te geven. Van Polen veroorzaakte ook een penalty door een domme sliding in te zetten op Justin Kluivert. 

Nicolas Isimat-Mirin (PSV)
Buiten Jeroen Zoet hadden we misschien wel álle PSV'ers kunnen opnemen in ons wekelijke flopteam. Nicolas  Isimat-Mirin hoort sowieso thuis in dat rijtje. Waar was de Fransman zondagmiddag mee bezig in het Abe Lenstra Stadion? Hij deed werkelijk alles fout. Reza Ghoochannejhad kreeg alle ruimte én Isimat-Mirin veroorzaakte bovendien een strafschop. 

Derrick Luckassen (PSV)
Het defensieve maatje van Isimat-Mirin mag hier ook niet ontbreken. Wild, slordig, onbesuisd. De defensie  van PSV was zondagmiddag één grote ongeorganiseerde gatenkaas. Ook Santiago Arias en de jonge Kenneth Paal werden aan alle kanten voorbij gelopen. 

Fernando Lewis (Willem II)
Op zich een knappe prestatie: drie fouten van één speler in aanloop naar een tegendoelpunt. Willem II-back Lewis kreeg het zaterdagavond voor elkaar tijdens het thuisduel met ADO Den Haag. Eerst verstuurde hij een dramatische pass, daarna maaide de rechtspoot in zijn eigen strafschopgebied volledig over een bal heen en een paar seconden later werkte hij Elson Hooi lomp naar de grond. Gevolg: een penalty. 

Marco van Ginkel (PSV)
Nog maar een speler van het onthutsend zwakke PSV. Het middenveld van de ploeg van Phillip Cocu werd volledig overlopen door Heerenveen. Van Ginkel, normaal zo betrouwbaar, speelde een van zijn slechtste wedstrijden in het shirt van PSV. 

Kasper Dolberg (Ajax) 
Wat is er toch aan de hand met Kasper Dolberg? Het Deense wonderkind van Ajax bakte er tegen PEC Zwolle (3-0 winst) werkelijk niets van. Apatisch liep Dolberg over het veld, met een gezicht als een oorwurm. Klaas-Jan Huntelaar speelde geweldig, zijn jonge collega-aanvaller was misschien wel de slechtste speler op het veld. 

Etien Velikonja (Willem II) 
Een debuut om heel snel te vergeten voor Velikonja, die een dag na deadlineday transfervrij werd ingelijfd door Willem II. Tegen ADO Den Haag (1-2) kon de spits na een misser van doelman Zwinkels op een leeg doel af. Een zeker doelpunt, zou je denken, maar Velikonja nam véél te veel tijd en verprutste zo een gouden kans. 

Hirving Lozano (PSV) 
De topscorer van PSV (drie goals in drie duels) deelde zondag in de Eindhovense malaise. Wat was PSV slecht! Na 38 minuten sloegen de stoppen door bij Lozano. Hij ging hard door op Heerenveen-back Denzel Dumfries. Was de rode kaart wellicht wat zwaar gestraft? Hoe dan ook: de frustratie spatte er van af. 

Wie vond jij de grootste flop van speelronde vier? Deel het in de comments!