VP's Elftal van de Week: Heerenveen dominant, twee Feyenoorders

VP's Elftal van de Week: Heerenveen dominant, twee Feyenoorders

11-09-2017 10:00
19

De vierde speelronde in de Eredivisie zit erop. Tijd voor de tops, waarbij het zeer sterk spelende sc Heerenveen hofleverancier is.

Robert Zwinkels (ADO Den Haag)
Het was niet zozeer dat de sluitpost redding na redding verrichtte in Tilburg, maar diep in blessuretijd zorgde hij er wél voor dat ADO met drie punten naar de Hofstad terugkeerde. Met een katachtige reflex (bal via de lat eruit) was de inbreng van Zwinkels cruciaal.

Wedden

Meer odds

Denzel Dumfries (sc Heerenveen)
Hij zit er wéér bij. Dumfries tekende tegen PSV voor zijn vijfde assist van het seizoen. Na een sterke actie, waarbij Kenneth Paal afgeschud werd, leverde Dumfries een perfecte voorzet af.

Alexander Büttner (Vitesse)
Hij ging op deadlineday niet naar PSV en daar mag Vitesse blij mee zijn. Büttner is in vorm en sinds de start van het seizoen lijkt hij weer een beetje op de Büttner uit zijn eerste Vitesse-periode. Op Woudestein schreef hij weer een assist bij.

Lucas Woudenberg (sc Heerenveen)
Net als zijn collega-back was Woudenberg op dreef. Hij heeft weliswaar niet de assists van Dumfries achter zijn naam staan, de manier waarop de oud-Feyenoorder zich in de eerste wedstrijden staande houdt is uitstekend. Steven Bergwijn had het heel moeilijk met Woudenberg.

Karim El Ahmadi (Feyenoord)
Cruciaal in de pressing van Feyenoord, die ervoor zorgde dat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst nog voor de rust afstand van Heracles Almelo nam. Tot twee keer toe leidde een balverovering van El Ahmadi tot een Rotterdams doelpunt.

Stijn Schaars (sc Heerenveen)
De patron op het Friese middenveld. Tegen zijn oude club liet Schaars zien het nog niet verleerd te zijn. Bijna alles wat van zijn voet kwam, was goed. Hij miste vorig seizoen de hele tweede seizoenshelft. Toeval dat het juist toen niet liep bij Heerenveen?

Zakaria Labyad (FC Utrecht)
Kreeg deze week kritiek van oud-keeper Khalid Sinouh en leek daardoor extra getergd tegen Roda JC aan te treden. Zat uitstekend in de wedstrijd en bekroonde zijn prima optreden met een doelpunt.

Abdenasser El Khayati (ADO Den Haag)
Schiet net zo makkelijk met links als rechts. Die tweebenigheid etaleerde hij bij de winnende treffer tegen Willem II. Individuele actie en een geplaatst schot in de verre hoek. De klasse droop van het spel van El Khayati af.

Steven Berghuis (Feyenoord)
In Almelo was Berghuis op zijn best. Nu Jörgensen er niet bij zal zijn tegen Manchester City, is het extra fijn dat Berghuis in vorm is. Met twee afstandsschoten zette hij Feyenoord op rozen tegen de Almeloërs.

Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
Kasper Dolberg moet zich zorgen maken. Waar moet de Deen, nu Huntelaar niet meer uit de basis te halen is, gaan spelen? Want dat Huntelaar mag blijven staan, staat vast. De gretigheid waarmee hij - opnieuw - op het veld stond, heeft een vooralsnog matig Ajax keihard nodig.

Bryan Linssen (Vitesse)
Wie zó'n wereldgoal maakt, verdient een plek in het top-elftal. Linssen dacht in de tweede helft 'ik haal maar eens uit' en zag de bal héérlijk in de verre hoek ploffen. Zijn tweede goal van het seizoen.