Willems over PSV: 'Als een trainer je niet kan motiveren, dan wordt het moeilijk'

Willems over PSV: 'Als een trainer je niet kan motiveren, dan wordt het moeilijk'

11-09-2017 07:26
26

Na zijn eerste weken bij Eintracht Frankfurt is Jetro Willems ervan overtuigd dat hij de juiste stap heeft gemaakt. De 22-voudig Oranje-international hoopt dat de nieuwe omgeving hem terug op zijn beste niveau kan brengen.

"Na mijn keuze voor PSV is dit de beste keuze die ik in mijn leven heb gemaakt", zegt Willems na de 1-0 zege bij Borussia Mönchengladbach, tegen De Telegraaf. "Na Bayern München en Borussia Dortmund kunnen alle teams van elkaar winnen en verliezen. Die prikkel had ik nodig. Het is veel zwaarder hier. We trainen harder dan bij PSV en in de wedstrijd maak ik meer meters dan in Nederland. Bij PSV deden we meer met de bal, hier is het meer rennen."

Wedden

Meer odds

Niet zijn grootste hobby, maar toch is de linksback er blij mee. "Soms moet je niet kiezen voor wat je wil, maar kiezen voor wat je nodig hebt. Dit is wat ik nodig heb. Meer power erin. Als je de mentaliteit van de Duitsers hebt en het tactische gedeelte van de Nederlanders dan kun je veel bereiken." Willems hoopt zijn oude niveau te bereiken, dat hij de laatste twee jaar nog zelden haalde. Vorig seizoen zette PSV-coach Phillip Cocu hem zelfs een tijdje op de bank.

"Als een trainer geen vertrouwen in je heeft, of je niet kan motiveren, dan wordt het moeilijk. Dan moet je een andere uitdaging zoeken", stelt Willems, die in Frankfurt tot dusver een goede indruk maakt. "Jetro liet weer geweldige passes zien. Niet alleen vanaf de flanken, maar ook knappe steekpasses in de zestien", laat technisch directeur Fredi Bobic weten.