Roda verwelkomt clubheld Malki: 'Hij heeft natuurlijk een geweldig verleden hier'

Roda verwelkomt clubheld Malki: 'Hij heeft natuurlijk een geweldig verleden hier'

11-09-2017 08:44
19

Sanharib Malki traint vanaf maandag mee met de selectie van Roda JC. In eerste instantie houdt de 33-jarige spits zijn conditie op peil bij de Limburgers, maar technisch directeur Harm van Veldhoven zet de deur op een kier.

Van Veldhoven werkte van 2011 tot 2013 al samen met Malki, toen hij trainer was in Kerkrade. De Syriër groeide uit tot clubtopscorer. "Sanharib ken ik al heel lang en ik heb altijd een goede band met hem onderhouden", zegt de directeur op de clubsite.

"Momenteel staat hij niet bij een andere club onder contract en daarom hebben we hem de mogelijkheid geboden om bij ons zijn conditie op peil te houden", aldus Van Veldhoven. "Aanvankelijk traint hij daarom alleen mee met de selectie en we zullen vervolgens de situatie evalueren. Het is nu echter nog te vroeg om daar een standpunt over in te nemen."

"Malki heeft natuurlijk een geweldig verleden bij Roda JC, maar laten we niet te snel op de zaken vooruitlopen", benadrukt Van Veldhoven. "De nationale ploeg van Syrië heeft de barragewedstrijden bereikt voor de kwalificatie van het WK 2018. Daar wil Sanharib heel graag bij zijn en trainingsritme is daar natuurlijk wel voor vereist."