'Noodmaatregel Roda na hulpeloze middag: oud-topscorer op proef in Kerkrade'

'Noodmaatregel Roda na hulpeloze middag: oud-topscorer op proef in Kerkrade'

11-09-2017 08:06
17

Na de kansloze middag bij FC Utrecht (2-0) grijpt Roda JC naar de eerste noodmaatregel. Sanharib Malki traint vanaf maandag mee in Kerkrade. In eerste instantie op proef, maar als hij de technische staf weet te overtuigen ligt er een contract klaar.

Dat meldt de Limburger. Malki speelde eerder met veel succes van 2011 tot 2013 voor Roda. Hij werkte destijds met trainer Harm van Veldhoven, de huidige technisch directeur. In zijn eerste seizoen verbrak de spits het clubrecord door als eerste speler van de Limburgers 25 keer te scoren in een seizoen.

Malki vertrok in 2013 naar Kasimpasa en kwam daarna nog uit voor het Qatarese Al-Wakrah. Daar liep zijn contract deze zomer af, waardoor hij transfervrij is op te pikken. De 33-jarige Syriër wil zijn oude club helpen, maar ook in beeld blijven voor de nationale ploeg. Syrië is nog in de race voor deelname aan het WK in Rusland.

Roda staat dit seizoen nog met lege handen. "Dit was als Frankrijk tegen Nederland. Grote jongens tegen pupillen", liet trainer Robert Molenaar weten na de nederlaag bij FC Utrecht.