Mourinho sneert na De Boer-ontslag: 'Jullie genieten om daar aan bij te dragen'

Mourinho sneert na De Boer-ontslag: 'Jullie genieten om daar aan bij te dragen'

11-09-2017 15:53
37

Chelsea-manager Antonio Conte en zijn collega José Mourinho van Manchester United leven mee met Frank de Boer, die maandag werd ontslagen bij Crystal Palace. De Italiaan meent dat de Nederlander meer tijd had moeten krijgen.

"Ik heb medelijden met De Boer", zei Conte op zijn persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met FK Qarabag. "Het is normaal dat je wat tijd vraagt als je begint aan een nieuwe baan. Het is een geweldige ervaring om in deze competitie te coachen en het is jammer voor hem dat hij maar vier duels de tijd heeft gekregen. Het is altijd lastig om over een andere club te praten, maar het spijt me voor de man De Boer."

Conte werd zelf in 2006 na vier maanden ontslagen bij Serie B-club Arezzo, zijn eerste baan als hoofdtrainer. "We weten heel goed wat voor baan we hebben", aldus de voormalig bondscoach van Italië. "Als je wint, dan sta je aan de top en als je verliest, ben je de slechtste trainer ooit. Dat is niet alleen in Engeland zo, maar in de hele wereld."

Mourinho kon het niet laten om een sneer uit te delen naar de media. "Zo werkt de wereld waarin wij leven, de wereld waarin veel van jullie ervan genieten om bij te dragen aan de druk die er op managers staat", reageerde de Portugees. "Ik ben ontslagen als kampioen, net als Claudio Ranieri. En nu is De Boer ontslagen na vier duels."