Jonge Ajacied klopt op de deur: Ik moet nog wel even de laatste stap zetten

Jonge Ajacied klopt op de deur: "Ik moet nog wel even de laatste stap zetten"

11-09-2017 23:29
19

Carel Eiting vindt dat hij goed bezig is bij Ajax. De jonge middenvelder wacht op zijn grote doorbraak in het eerste elftal en maakt zijn minuten bij Jong Ajax. Eiting beseft dat hij de laatste stap moet zetten en dat de bal bij hem ligt.

"Ik ben niet de trainer van Ajax 1 en ook niet van Jong Ajax", zegt hij tegen FOX Sports. "Ik denk dat ik goed bezig ben en dat het goed gaat. Je moet je hele leven goed blijven spelen. Dan zie ik wel waar de kansen gaan komen. In de voetbalwereld kan het in een uur veranderen. Voorlopig richt ik me op Jong Ajax, maar ik ben honderd procent fit om ergens anders te spelen, als je begrijpt wat ik bedoel."

Wedden

Meer odds

Eiting denkt dat hij dicht tegen een doorbraak in het eerste elftal van Ajax aan zit. "Je traint elke dag met de jongens en zit met ze in de kleedkamer. Ik zit er niet ver vandaan, maar ik moet nog wel even de laatste stap zetten. Daar doe ik iedere dag keihard m'n best voor."

De jonge Ajacied vindt het geen minpunt dat Ajax geen Europees voetbal speelt. Vorig seizoen kregen jonge talenten de kans om zich in Europese wedstrijden te laten zien. "Als jij goed speelt, dwing je minuten af. Zo simpel is het. Of je nou veertig, vijftig, zestig of tachtig wedstrijden per jaar speelt. Als je niet goed genoeg bent, kom je niet aan je minuten. Je moet altijd naar jezelf kijken. Daarom richt ik me op mezelf en kijk ik niet naar het aantal wedstrijden. Ik moet beter worden."