Dumfries in de bres voor PSV'er: Dat heb ik ook in mijn verklaring gezet

Dumfries in de bres voor PSV'er: "Dat heb ik ook in mijn verklaring gezet"

12-09-2017 07:00
72

Denzel Dumfries springt in de bres voor Hirving Lozano. De back van sc Heerenveen vindt niet dat de Mexicaanse buitenspeler van PSV een fikse schorsing verdient voor zijn tackle tijdens het competitieduel tussen Heerenveen en PSV. 

Na 38 minuten spelen toonde scheidsrechter Kevin Blom afgelopen zondag de rode kaart aan Lozano. Hij kwam hard en enigszins gefrustreerd in op tegenstander Dumfries, maar gleed ook deels uit. "Ik vind dat ze hem wel mogen matsen", zegt Dumfries daarom tegen De Telegraaf. "Ik zag twee benen op me afkomen en ik voelde dat ik werd geraakt."

"Toen ik het later terugkeek, zag ik dat Lozano uitgleed. Dat heb ik zelf ook weleens gehad. Ik denk niet dat het zijn bedoeling was en dat heb ik ook in mijn verklaring gezet. Als het een bewuste tackle was geweest, had ik nu anders gereageerd. Ik hoop dat hij er goed mee wegkomt", aldus de reactie van Dumfries.

De aanklager betaald voetbal eiste drie wedstrijden schorsing waarvan een voorwaardelijk voor Lozano. PSV ging niet akkoord met die eis. Donderdag dient de zaak in Zeist.