Dolend Roda JC hoopt op goals van oude bekende: 'Geld goed, mentaliteit minder'

Dolend Roda JC hoopt op goals van oude bekende: 'Geld goed, mentaliteit minder'

12-09-2017 07:58
31

Sanharib Malki moet Roda JC uit de brand gaan helpen. De inmiddels 33-jarige spits keerde deze week terug op het trainingsveld van de Limburgers, die hun eerste vier duels van het nieuwe seizoen verloren. Opvallend: Roda-trainer Robert Molenaar is (nog) niet enthousiast over het eventueel vastleggen van de spits. 

Tussen 2011 en 2013 scoorde Malki aan de lopende band voor Roda. Na avonturen in het buitenland is hij nu transfervrij. "Ik ben niet zo kapot van spelers die terugkeren naar hun oude club. Waarom? Omdat dat zelden een succes is. Het verwachtingspatroon is in zulke gevallen namelijk onrealistisch hoog. En hoe langer een speler weg is, hoe groter zijn daden waren in de herinnering van supporters", laat Molenaar weten aan dagblad de Limburger. 

Waarom Malki dan toch in Kerkrade meetraint en eventueel en contract krijgt? "Ik heb me laten overtuigen door technisch directeur Harm van Veldhoven en assistent Rick Plum. Zij hebben in het verleden met hem gewerkt en verzekerden mij dat Malki qua karakter uit het juiste hout is gesneden."

Malki, die nog een aantal weken nodig heeft voordat hij überhaupt wedstrijdfit is, vindt het mooi om terug te zijn bij Roda. "In Turkije zat er bijna geen publiek tijdens wedstrijden. En in Qatar...Daar was het geld goed, maar de mentaliteit minder. Ja, ik miste eigenlijk wel de koempelmentaliteit."