Feyenoord kijkt naar beelden: 'Hielden het compact, waardoor het moeilijker werd'

Feyenoord kijkt naar beelden: 'Hielden het compact, waardoor het moeilijker werd'

13-09-2017 07:20
9

Feyenoord-aanvoerder Karim El Ahmadi staat niet raar te kijken van de 5-0 overwinning van Manchester City op Liverpool afgelopen weekend. Woensdag staat Feyenoord in de Champions League tegenover de Premier League-grootmacht. El Ahmadi relativeert de overwinning van City in de Engelse competitie.

"Liverpool is een aanvallende ploeg en er lag veel ruimte. Maar we hebben ook beelden gezien van Manchester City tegen de kleinere clubs in de Premier League. Die hielden het compact en dan hadden ze het toch moeilijker", aldus El Ahmadi in het Algemeen Dagblad. De middenvelder waarschuwt zijn ploeggenoten voor één ding. "Een ding mogen we absoluut niet zijn tegen deze tegenstander en dat is naïef."

"We hebben de afgelopen jaren al vaker van grote teams gewonnen'', vult Giovanni van Bronckhorst El Ahmadi aan. De trainer refereert aan de overwinning op Manchester United (1-0) vorig jaar en aan de spectaculaire overwinning tegen Sevilla (2-0) in 2014. "We hebben gekeken naar de sterktes van Manchester City en vooral waar er iets te halen valt voor ons. Of dat kan? Als we het compact houden. En als we de momenten benutten wanneer we eruit kunnen komen.''

Feyenoord en Manchester City trappen woensdagavond om 20.45 uur af in De Kuip.