Bosz snapt niets van ontslag: 'Het is niet te geloven na vier wedstrijden'

Bosz snapt niets van ontslag: 'Het is niet te geloven na vier wedstrijden'

13-09-2017 12:50
36

Borussia Dortmund-coach Peter Bosz begrijpt niets van het ontslag van Frank de Boer, die al na vier wedstrijden werd weggestuurd door Crystal Palace. Hij zet zijn vraagtekens bij het beleid van de hekkensluiter van de Premier League.

"Het is niet te geloven na vier wedstrijden. Maar dit gebeurt niet alleen in de Premier League, helaas", reageert Bosz tegenover de NOS op het ontslag van De Boer, zijn voorganger bij Ajax. "Ik weet niet alle details, maar het is wel erg vroeg. Als je iets wilt veranderen, en dat verwachtten ze van hem, is het bizar om hem al te ontslaan."

Bosz zelf heeft het inmiddels aardig op de rit bij Dortmund, dat moest wennen aan zijn aanvallende speelstijl. "Voor onze speelwijze is veel training nodig. Zo zijn we begonnen. Dan maak je ook fouten. Maar ik geloof dat de spelers nu veel beter begrijpen wat ik wil. Het kan nog gebeuren dat we drie, vier tegengoals krijgen, maar als dat gebeurt zal dat een uitzondering zijn."

"De spelers doen het al goed en hebben er vertrouwen in dat deze speelwijze goed werkt. Dat is ook belangrijk", besluit Bosz, die in de laatste vier duels de nul hield. Woensdagavond neemt Dortmund het in de Champions League op tegen Tottenham Hotspur.