Bosz lijdt dure nederlaag bij debuut, Liverpool verzuimt te winnen, Babel scoort

13-09-2017 22:36
24

Peter Bosz heeft bij zijn debuut in de Champions League een 3-1 nederlaag geleden met Borussia Dortmund bij Tottenham Hotspur. Real Madrid won eenvoudig, terwijl Liverpool in eigen huis niet wist te winnen.

Groep E
Liverpool heeft in eigen huis verzuimd om Sevilla te verslaan: 2-2. De Engelsen vochten zich goed terug van een vroege 0-1 achterstand (goal Wissam Ben Yedder) door doelpunten van Roberto Firmino en Mohamed Salah voor rust. Liverpool, met Georginio Wijnaldum als basisspeler, had op 3-1 moeten komen, maar Firmino miste een strafschop. Dat kwam de thuisploeg duur te staan: Joaquin Correa tekende voor de 2-2 namens Sevilla. Spartak Moskou speelde, met Quincy Promes in de basis, met 1-1 gelijk bij Maribor door goals van Aleksandr Samedov (Spartak) en Damjan Bohar (Maribor).

Groep G
RB Leipzig heeft bij zijn debuut in de Champions League met 1-1 gelijkgespeeld tegen AS Monaco. Emil Forsberg schoot zichzelf in de geschiedenisboeken met het eerste doelpunt van Leipzig in het miljoenenbal. Een minuut na zijn treffer zorgde Youri Tielemans al voor de 1-1 bij Monaco. Besiktas won, met Ryan Babel in de basis, verrassend met 1-3 bij FC Porto door doelpunten van Anderson Talisca, Cenk Tosun en Babel.

Groep H
Peter Bosz heeft zijn eerste Champions League-wedstrijd niet weten te winnen. Op bezoek bij Tottenham Hotspur verloor Borussia Dortmund met 3-1. Heung-Min Son zorgde voor de openingstreffer na vier minuten en zeven minuten later stond het weer 1-1 door een wereldgoal van Andriy Yarmolenko. Het antwoord van Tottenham bleef niet lang uit: Harry Kane zorgde na vijftien minuten voor de 2-1 en maakte na een uur spelen ook de 3-1, nadat twee goals van Borussia Dortmund onterecht werden afgekeurd.

Real Madrid had geen kind aan APOEL Nicosia: 3-0. Binnen twaalf minuten zorgde Cristiano Ronaldo al voor de 1-0 en diezelfde Ronalo tekende na 51 minuten vanaf de strafschopstip voor 2-0. Sergio Ramos maakte er na ruim een uur spelen met een omhaal 3-0 van tegen de ploeg van doelmanBoy Waterman.