'Mijn neef wist van niks. Wel bijzonder om nu met hem bij dezelfde club te spelen'

'Mijn neef wist van niks. Wel bijzonder om nu met hem bij dezelfde club te spelen'

14-09-2017 14:42
3

Jordan van der Gaag heeft een opmerkelijke transfer achter de rug. De zoon van Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag verruilde de jeugdopleiding van de Portugese topclub Benfica voor een contract bij NAC Breda.

"Maar ik zie mezelf niet als supertalent omdat ik bij Benfica in de jeugd heb gespeeld", laat Van der Gaag junior weten aan BN/De Stem. "Benfica is voor mij hetzelfde als NAC. Ik was daar niet meer blij, omdat ik niet speelde. Bij NAC kan dat wel. Aan het eerste denk ik overigens niet hoor, eerst mezelf doorontwikkelen en dan misschien volgend jaar."

Van der Gaag heeft zich in zijn beslissing niet laten leiden door zijn vader, die in 2015 nog in beeld was om de nieuwe trainer van NAC te worden. "Mijn vader laat mij volledig vrij in mijn keuzes, hij zegt alleen dat zoveel mogelijk spelen het belangrijkste is." De jonge middenvelder heeft overigens nog meer familie in de voetballerij: NAC-middenvelder Bodi Brusselers is een neef van hem. "Bodi wist van niks, maar het is wel bijzonder om met hem bij dezelfde club te spelen."