Zeperd voor Koeman tegen Atalanta; Memphis geen matchwinner ondanks goal

14-09-2017 21:03
7

Ronald Koeman heeft donderdag een pijnlijke avond beleefd met Everton. De ploeg van de Nederlandse manager begon de groepsfase van de Europa League met een 3-0 nederlaag bij Atalanta Bergamo, waar Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis stonden.

Bij Everton stond Maarten Stekelenburg onder de lat, maar de Nederlandse doelman kreeg in de eerste helft al drie treffers om de oren. Andrea Masiello opende in de 27e minuut de score en na de fraaie 2-0 van Alejandro Gomez, stond Hateboer op slag van rust aan de basis van de 3-0. De oud-speler van FC Groningen stuurde Gomez diep, die Bryan Cristante op maat bediende.

Bij Everton viel Davy Klaassen na ruim een uur spelen in voor Wayne Rooney, maar ook hij kon het tij niet keren. Everton beleefde zo een slechte generale in aanloop naar de competitiewedstrijd van zondag tegen Manchester United.

In dezelfde groep E leek Memphis Depay het duel tussen Apollon Limassol en Olympique Lyon te beslissen. Hij verzilverde op Cyprus in de 53e minuut uit een penalty, die was toegekend nadat een verdediger van de thuisploeg hands had gemaakt. Diep in blessuretijd maakte Adrian Sardinero alsnog gelijk: 1-1. Kenny Tete bleef bij Lyon op de bank, Bertrand Traoré viel in.

ysfdhysfdhgydfhdfhfxdh door fhdlive

AC Milan, dat na drie jaar afwezigheid terugkeerde op de Europese velden, rekende overtuigend af met Austria Wien met liefst 5-1. André Silva nam in Oostenrijk een hattrick voor zijn rekening, Hakan Calhanoglu en Suso maakten het feest compleet. Alexandar Borkovic redde de eer.