Clasie: 'Als ik dat zie bij Southampton, zal ik weer elders moeten zoeken'

Clasie: 'Als ik dat zie bij Southampton, zal ik weer elders moeten zoeken'

15-09-2017 09:12
19

Jordy Clasie probeert de draad weer op te pakken na een mindere periode bij Southampton. De middenvelder streek op de slotdag van de transferperiode verrassend op huurbasis neer bij Club Brugge. Mogelijk wordt zijn periode in België zelfs verlengd.

Van de Premier League naar de Jupiler Pro League, het lijkt een stap terug. Toch ziet Clasie dat niet zo. "Zeker niet. Natuurlijk is de Premier League beter dan de Belgische competitie, maar ik zie dit meer als een stap omhoog. Omdat ik met name de laatste zes maanden niet zo veel gespeeld heb. Dus hoop ik hier zo veel mogelijk speelminuten te kunnen verzamelen en zo weer het voetbalplezier terug te vinden", zegt de oud-Feyenoorder in Het Laatste Nieuws.

Bij Southampton heeft hij nog een contract tot medio 2020. Keert hij terug naar de Engelse club? Of wordt het toch iets anders? Een langer verblijf bij Club bijvoorbeeld. "Als ik zie dat ik bij Southampton opnieuw niet aan voldoende speelminuten zal komen, zal ik weer elders moeten zoeken. Of dat dan Club of een andere ploeg zal worden, kan ik nu nog niet zeggen", aldus Clasie.