'Enorm teleurgesteld' Feyenoord komt met slecht nieuws: 'extreem hoog risico'

'Enorm teleurgesteld' Feyenoord komt met slecht nieuws: 'extreem hoog risico'

15-09-2017 16:11
47

Feyenoord gaat ervan uit dat er geen uitsupporters aanwezig zullen zijn tijdens Napoli - Feyenoord later deze maand. Dat schrijft de club in een statement. 

Eerder op de dag werd al bekend dat de politie in Napels afkeurend tegenover de komst van Feyenoord-fans staat. Feyenoord heeft dat nu bevestigd. De Rotterdammers verwachten dat het negatieve advies van de Italiaanse politie zal worden opgevolgd en dat er zodoende geen kaarten voor het uitvak verkocht zullen worden. Een officiële bevestiging heeft Feyenoord echter nog niet gekregen.

'Tijdens een overleg in Napels vorige week maandag, waarbij een delegatie van Feyenoord, de politie Rotterdam en de Gemeente Rotterdam aanwezig waren, liet de Napolitaanse politie weten dat de wedstrijd is geclassificeerd als 'extreem hoog risico' en dat de komst van duizenden Feyenoord-supporters in combinatie met de Napoli-aanhang een te grote bedreiging vormt voor de openbare orde en veiligheid', valt te lezen op de website van Feyenoord. 

De club schrijft 'enorm teleurgesteld' te zijn. In een ultieme poging is de UEFA ingeschakeld, maar de verwachting is dat dat geen resultaat zal opleveren.