Twee ex-Feyenoorders vechten om plek: Dat overkomt je nu eenmaal in een carrière

Twee ex-Feyenoorders vechten om plek: "Dat overkomt je nu eenmaal in een carrière"

15-09-2017 17:39
7

Ruud Vormer zag met Jordy Clasie een oude bekende neerstrijken bij Club Brugge. De twee concurreerden ooit om een basisplek op het middenveld van Feyenoord en lijken dat nu opnieuw te moeten doen.

"Ik heb met Ruud een fijne periode gehad bij Feyenoord. Al was het voor hem iets minder fijn omdat hij zo weinig speelde", aldus Clasie in Het Laatste Nieuws. De huidige aanvoerder van Club Brugge bleef door toedoen van Clasie op de bank. "Dat overkomt je nu eenmaal in een carrière. Ik had dat nu bij Southampton ook. Maar uiteindelijk is de stap naar Club voor hem fantastisch uitgepakt. Hij heeft hier enorme stappen gemaakt, is hier vaste waarde, aanvoerder nu ook."

Clasie denkt echter ook samen te kunnen spelen met zijn landgenoot. "Ik herinner me nog één wedstrijd toen we met 1-3 wonnen bij Willem II (februari 2013, red.) en ik samen met Ruud en Vilhena het middenveld vormde. Ruud en ik speelden toen naast elkaar voor de verdediging en dat liep fantastisch. (...) Ik kan het goed vinden met hem. Maar het is aan mij om me aan te passen en te ontdekken hoe de andere middenvelders (onder wie ex-Vitessenaar Marvelous Nakamba, red.) precies spelen."