Robben en Lewandowski bezorgen Bayern ruime zege, Nederlanders onderuit

Robben en Lewandowski bezorgen Bayern ruime zege, Nederlanders onderuit

16-09-2017 17:24
5

Bayern München heeft zaterdagmiddag met twee vingers in de neus afgerekend met FSV Mainz. De kampioen van Duitsland won in eigen huis met 4-0. Arjen Robben scoorde één keer. Robert Lewandowski maakte twee goals. 

Een week geleden verloor Bayern verrassend met 2-0 bij TSG Hoffenheim. Midweeks werd Anderlecht met 3-0 verslagen in de Champions League en ook Mainz moest eraan geloven. Der Rekordmeister had een simpel middagje in de Allianz Arena. Bij rust stond het al 2-0. Een schot van Thomas Müller zeilde via Robben binnen en even later maakte de captain van Oranje er zelf 2-0 van.

De voorsprong werd na de pauze uitgebouwd door Lewandowski. De Poolse superspits scoorde in de 50e en de 77e minuut. Uitblinker van de middag was Joshua Kimmich met drie assists. Robben werd overigens na een uur gewisseld. Franck Ribéry verving de Nederlander. Bayern heeft nu negen punten uit vier competitieduels.  

Het Eintracht Frankfurt van Jetro Willems en Jonathan de Guzman - beiden in de basis - ging in eigen huis onderuit. FC Augsburg was met 2-1 te sterk. De Guzman leverde de assist bij de Frankfurt-goal. Andries Jonker kende een slechte middag met VfL Wolfsburg. Op bezoek bij VfB Stuttgart werd er met 1-0 verloren. Paul Verhaegh en Riechedly Bazoer zaten op de bank bij de gasten.  

Overige uitslagen
Werder Bremen - Schalke 04 1-2