Helmond Sport-hooligans vallen familie en zaakwaarnemer Jong Ajax-speler aan

Helmond Sport-hooligans vallen familie en zaakwaarnemer Jong Ajax-speler aan

16-09-2017 20:19
41

Familie van Jong Ajax-speler Mees de Wit (foto) is vrijdagavond mishandeld door een groepje supporters van Helmond Sport. Ajax Showtime meldt dat. Ook een medewerker van de Ajax-fansite is aangevallen. Er is geen sprake van ernstige verwondingen. 

Jong Ajax won vrijdagavond met 4-1 in Helmond. De familie en de zaakwaarnemer van De Wit waren aanwezig in Brabant. Acht fans van Helmond Sport hadden het gemunt op de zaakwaarnemer van De Wit, meldt Ajax Showtime. Hij wist te ontsnappen.

Wedden

Meer odds

De vader én de broer van de jonge speler kregen echter wel klappen van de hooligans. Ook de redacteur van Ajax Showtime werd aangepakt. Nadat politie ter plaatste kwam, werd het incident gesust. 

Helmond Sport is inmiddels op de hoogte van het incident. Er zal aangifte worden gedaan van mishandeling en racisme. 'Wij vinden het vreselijk dat de groep met onder meer onze collega dit heeft moeten doorstaan. Racisme en zinloos geweld (en in dit geval een combinatie van) zijn en blijven een misselijkmakend iets en we hopen dat er maatregelen genomen zullen worden', schrijft Showtime.