Uitblinker Vloet knalt NAC Breda naar zege op armetierig FC Groningen

16-09-2017 21:37
33

De eerste Eredivisie-zege van het seizoen is een feit voor NAC Breda. FC Groningen werd zaterdagavond met 2-1 geklopt in het Rat Verlegh Stadion. Rai Vloet was de grote man. Hij scoorde na de pauze twee keer in twee minuten.

De eerste helft tussen NAC (15e op de ranglijst) en FC Groningen (10e) was er een om heel snel te vergeten. De thuisploeg van trainer Stijn Vreven had het initiatief, maar er lukte weinig. Groningen liep vooral achteruit en creëerde eigenlijk geen enkele kans.

Na de pauze viel er genoeg te beleven. Vloet opende de score in de 58e minuut. De aanvaller schoot snoeihard binnen met rechts. De fans van NAC zaten nog maar amper op hun stoeltjes op de 2-0 lag in het net. Wéér was het Vloet die scoorde.

Groningen-aanvaller Mimoun Mahi deed in de 70e minuut iets terug. Het leek spannend te gaan worden in Brabant, maar Groningen kwam simpelweg lef tekort om het de thuisploeg écht moeilijk te maken. NAC heeft nu vier punten uit vijf duels. Dat zijn er net zo veel als Groningen.