'Keizer grijpt in: Dolberg op de bank, beloning voor De Jong en Kluivert'

'Keizer grijpt in: Dolberg op de bank, beloning voor De Jong en Kluivert'

16-09-2017 22:22
64

Kasper Dolberg lijkt geslachtofferd te worden door Ajax-trainer Marcel Keizer. De Deense spits, die al weken uit vorm is, zit zondag op de bank tegen ADO Den Haag. Het goed ingevoerde Ajax Showtime schrijft dat zaterdagavond. 

Klaas-Jan Huntelaar - een week geleden tweemaal trefzeker tegen PEC Zwolle - krijgt in de punt van de aanval de voorkeur van Keizer. De routinier stond tijdens die wedstrijd nog sámen met Dolberg in de spits. Tegen ADO lijkt Keizer zijn formatie dus weer om te gooien. 

Frenkie de Jong wordt door de coach beloond met een basisplaats, weet Ajax Showtime. De jonge middenveld viel goed in tegen PEC. David Neres lijkt zijn basisplaats te verliezen aan Justin Kluivert, die eveneens een goede indruk maakte nadat hij in het veld was gekomen tegen PEC. 

Dolberg (19) heeft dit seizoen nog niet gescoord voor Ajax in officiële duels. De international van Denemarken staat al 649 minuten droog. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks, Van de Beek, F. de Jong, Ziyech, Younes, Huntelaar en Kluivert