Jans wekt verbazing in Breda: 'Dit is betrokkenheid, dat doen we elke week'

Jans wekt verbazing in Breda: 'Dit is betrokkenheid, dat doen we elke week'

17-09-2017 07:05
25

Ron Jans zorgde zaterdagavond voor verbazing door in de tweede helft van het duel met NAC Breda naast de dug-out van FC Groningen-trainer Ernest Faber te gaan staan. Daar moet volgens de technisch manager niets achter worden gezocht.

"Dat heeft niks te maken met Faber. Dit is betrokkenheid van ons allemaal, dat doen we elke week", vertelt Jans voor de camera van FOX Sports. Hij zag dat Faber voor de wedstrijd zijn systeem omgooide en meerdere andere spelers het veld in stuurde. Dat pakte getuige de 2-1 nederlaag niet goed uit. "De trainer is vrij om daarin te beslissen."

"Ik had de eerste dertien minuten van de tweede helft het gevoel dat het beter stond, met name Bacuna kwam vrij op het middenveld. Hij kon Mahi een aantal keer goed aanspelen. Toen viel de 1-0 en verlies je de wedstrijd eigenlijk in een paar minuten", vervolgt Jans. "De technische staf is vrij om te bepalen hoe ze spelen. Vooraf word je er weleens bij betrokken. Vandaag leek het erop dat de formatie in de tweede helft beter stond dan in de eerste helft."

FC Groningen pakte slechts vijf punten in de eerste vijf duels. Jans erkent dat het beter moet. "In bijna alle wedstrijden hebben we goede fases gehad, maar dit is niet het voetbal dat we willen zien. Dat vinden we met z'n allen. Ik zie dagelijks trainingen, daar zie ik spelers betere dingen doen dan in de wedstrijd."

Lees ookFOX Sports-analisten spreken schande van actie Jans: "Hoe kán hij dit doen?"