'Manchester City-uitblinker De Bruyne is op weg naar nieuwe monsterdeal'

'Manchester City-uitblinker De Bruyne is op weg naar nieuwe monsterdeal'

17-09-2017 09:44
7

Kevin De Bruyne is momenteel in uitstekende doen bij Manchester City. De Rode Duivel heeft nog een contract tot 2021, maar City wil zijn contract nu al verbeteren. De Bruyne kan een flinke opslag tegemoet zien.

Volgens Het Laatste Nieuws ligt er een nieuwe deal klaar voor De Bruyne, die momenteel zo'n 130.000 euro per week opstrijkt. Daarmee behoort hij echter nog niet tot de grootverdieners van Manchester City. Momenteel steekt Sergio Agüero er bovenuit met 220.000 euro per week.

In de komende maanden wordt er onderhandeld over een nieuw contract voor De Bruyne, die zich op zijn plek voelt in het Etihad Stadium. Als de 26-jarige middenvelder een topseizoen draait kan hij flink wat bonussen tegemoet zien. Minstens één helft spelen in zestig procent van de wedstrijden levert 900.000 euro op, de Champions League winnen verdient 850.000 euro en de Premier League-titel is goed voor 570.000 euro. Naar verwachting gaat dan ook vooral zijn gegarandeerde loon stevig omhoog.

"Hij is ongelofelijk"
Pep Guardiola was na de zege op Watford lovend over De Bruyne. "De dimensie die hij heeft... Ongelooflijk. Ik zag hem in Wolfsburg, in Duitsland. Hij had die kwaliteit, die toewijding zonder de bal, die leergierigheid, die intelligentie - hij is zo slim. Hij heeft maar één aanwijzing nodig om te weten wat te doen. Hij produceert een enorm hoog aantal passes en assists. Hij is snel. Hij ziet de ruimte beter en sneller dan wie dan ook."

"Hij is een complete speler", vervolgt Guardiola. "Wij zijn een lucky team, een gelukkige club omdat Kevin bij ons speelt. Hij is altijd optimistisch. Eén van onze leiders. Ik ben zo blij met zijn prestaties. Niet alleen vandaag, ook de voorbije weken."