Van Bronckhorst not amused: Daar ben ik natuurlijk wel pissig over

Van Bronckhorst not amused: "Daar ben ik natuurlijk wel pissig over"

17-09-2017 19:32
23

Giovanni van Bronckhorst is na de 1-0 nederlaag van Feyenoord bij PSV niet blij met Steven Berghuis. Door zijn rode kaart speelden de Rotterdammers meer dan een helft met tien man in Eindhoven.

Berghuis kreeg eerst geel na een harde botsing met Luuk de Jong, waarna hij op slag van rust zijn tweede gele kaart kreeg. Van Bronckhorst tegen FOX Sports over het eerste moment: "Hij kwam natuurlijk heel hard in, maar volgens mij wilde hij zich nog inhouden. Door zijn snelheid raakte hij Luuk heel hard."

"De tweede kaart is natuurlijk heel dom", vervolgt de Feyenoord-trainer. Berghuis hield Jorrit Hendrix vast op het middenveld. "Hij mag nooit in een situatie komen - zeker niet met geel op zak - om zo'n risico te nemen. Ik ben daar wel pissig over."

Feyenoord groeide in de laatste fase voor rust immers in de wedstrijd, vindt Van Bronckhorst. "In topwedstrijden moet je gewoon met elf man blijven staan. Dat hebben we niet gedaan. De reactie van het team in de tweede helft vond ik geweldig. We stappen hier van het veld met het gevoel dat er meer in zat."

Lees ook: Berghuis geschrokken: "Het heeft me wel wat gedaan moet ik zeggen"